Loading...
AfrikaRwanda

Ploeteren op de Congo Nile Trail in Rwanda

Congo Nile trail Rwanda

Wow de Congo Nile trail was echt super! Fantastische uitzichten over Lake Kivu en het platteland van de omgeving. Overal waar je stopt staan er weer nieuwsgierige kinderen naast de auto.

De Congo Nile Trail; Een wandelpad i.p.v een autoweg

Van Kibuye zijn we via Kinunu richting Gisenyi gereden. In Kinunu hadden we een leuke camping doorgekregen, alleen was dit bedoeld voor wandelaars. De weg ernaar toe werd slechter en slechter totdat er zoveel verbaasde gezichten waren dat we ons sterk afvroegen of het wel haalbaar was. De GPS had het inmiddels ook opgegeven. Volgens hem reden we op een weg die niet bestond! De bewoners wezen ons met verbaasde gezichten gelukkig steeds de goede richting op (haha er was maar 1 plaats waar die mzungu’s naar toe konden).

Er zaten diepe kuilen in de weg die ook nog stijl naar beneden liep of hij was voor een deel weg geslagen door de regen, bruggetjes die dubieus waren. PPfff over de laatste 10 kilometer hebben we 2 uur gedaan! Gelukkig net voor de zon onderging zagen we de camping, een klein paradijsje waar we onze tent uit konden klappen en hebben genoten van de koude biertjes!

Op lokaal bezoek in Kayove en Gisensy

De volgende ochtend hadden we afgesproken met Anselma, een contact van de oom en tante van Roel die wist waar zij in de jaren 80 hebben gewoond en die ons de omgeving kon laten zien. Hij had zelf als burgemeester in het gebied gewerkt dus kende alle plekjes. Via het oude huis in Kayove, meteen een tour in het dorp via de kerk, het ziekenhuis, het gemeentehuis, zijn huis en iedereen die hij even gedag moest zeggen, reden we verder naar Gisensy. We mochten aanschuiven voor het eten, er werd een kamer voor ons klaar gemaakt en het was een bijzondere ervaring om de Rwandese cultuur en gastvriendelijkheid zo dichtbij te ervaren.

Van Lake Kivu naar Oeganda

Na nog een aantal heerlijke dagen aan Lake Kivu, waar Suus weer los kon gaan op de lokale markt, zijn we richting de grens gereden van Oeganda. Omdat de tijd in Rwanda voorbij is gevolgen hadden we nog geen idee wat onze route in Oeganda eigenlijk zou zijn. We zijn dan ook direct doorgereden naar Lake Buyonyi waar we een weekje ‘vakantie’ hebben gehouden om de volgende stappen in Oeganda uit te zoeken.

5 comments
  1. Wim Mensink

    Kayove, Rwanda – samen met Anselme – jarenlang ons dagelijks werkgebied. Met vele twijfelachtige bruggetjes, maar voor de motoren geen probleem. Prachtige uitzichten op het meer, iedere keer weer anders. En over de heuvels met bananen, mais, bonen, zoete aardappelen – en de bewerkte gronden in de -deels gedraineerde- dalen/valleien.

  2. Piet Hamstra

    …Zo, dat is weer een mooi deel2, mooie foto’s weer en zulke prachtige kleuren!!! Dat jullie dan een wandelpad niet meer kunnen onderscheiden van een 4×4 trail…. nou ja , dat is je vergeven 🙂 Ik begrijp dat de vermoeidheid toeslaat??? JUllie hadden kennelijk vakantie nodig…. Vakantie!!!!! Afijn Roel ik heb nu 2 foto’s gezien met jou volle baard, maar zie ik het goed dat je gezicht beduidend smaller is geworden??? blijven eten hoor!!! Succes en blijf alert!!! Piet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *OUR PICKS
Auto checken Tiblisi
Sink hole Oman
Piramides van Meroe
Simien Mountains
Veel wild in de Ngorogoro Krater
Mooie zonsondergang Uganda
Congo Nile trail Rwanda
Banden spanning aanpassen
Lion in Botswana