Loading...
AfrikaEthiopië

Na 2 weken Addis Abeba zijn we weer onderweg

Simien Mountains

Na ongeveer twee weken in Addis Abeba, hoofdstad van Ethiopië, hebben we het probleem van het overhitten van het linker wielnaaf opgelost. Na 5 dagen Toyota garage was het nog steeds niet opgelost, ze kregen ook maar niet scherp wat het probleem was. Mijn geduld daalde tot een diepte punt op dag 3. Het is wel erg vermoeiend als je na twee dagen eindelijk serieus genomen wordt, maar in de ochtend van dag 3 weer opnieuw moet beginnen. We hebben de chef werkplaats ongeveer in de auto moeten vastbinden richting de ringweg om te laten zien dat als we vaart maken zonder te remmen het probleem er nog was. Toen hij het zelf ook voelde kwam er eindelijk vooruitgang!!

Het kwaaltje van de auto eindelijk gevonden

Alle onderdelen die in Nairobi waren vervangen hebben ze opnieuw vervangen en nagekeken. Rem gereviseerd, remleiding vervangen, wiellager vervangen, losser gedraaid. Na elke aanpassing keek iedereen gespannen naar het wiel die zijn eerste draai ging maken, maar helaas elke keer weer teleurstelling, de naaf draaide niet soepel. Uiteindelijk zijn we in het weekend zelf weer gaan dokteren met hulplijnen van buitenaf (Nico en Bram bedankt!) en ook de remslang vervangen. Wiellager weer losser gedraaid en toen was het goed!! Yes eindelijk verder richting de Simien Mountains.

Het stadleven van Addis Abeba

We vonden Addis Abeba gelukkig wel een hele prettige stad om in te verblijven. Hoewel de eerste indruk van de stad niet al te best was. Smerig, drukte, chaos, slechte hotels, bedelaars enz. Zijn we de stad al na een paar dagen gaan waarderen. De mensen zijn super vriendelijk, de fruitshakes met laagjes goddelijk, in de kleine straatjes is er genoeg te zien, We hebben uiteraard Lucy (eerste mens van 3,2 miljoen jaar oud die in Ethiopië is gevonden) bezocht dus we hebben ons prima vermaakt. Zoals in de meeste steden in Afrika is het contrast tussen rijkdom en armoede er groot, alleen voelt deze stad een stuk veiliger aan, waardoor je zonder problemen met een tas rond kunnen struinen door de vele straten.

Rondje noord Ethiopië

Vanaf Addis Abeba zijn we richting Bahir Dar gereden, waar we een leuke accommodatie vonden bij manhuie backpackers. Tuurlijk kun je de auto binnen parkeren. We moesten alleen wel even het hekwerk met mango en limoen bomen omhoog houden, zodat de auto er ook echt door kon.

Bergpassen van 4500 meter!

Daarna door naar Debark, naar de start van de Simien mountains. Een natuurgebied met bergentoppen boven de 4000 meter en met de hoogste top van Ethiopië; Ras Dashen van 4543 meter. In het kader van de veiligheid (lees werkverschaffing) is het verplicht om een scout (inclusief jachtgeweer) mee te nemen. Onze nieuwe vriend zat dus opgepropt achterin de auto en was gelukkig wel heel goed in beesten spotten. We hebben zelfs 3x de zeldzame Ethiopische wolf gezien.

De kampeerspot op 3600 meter was super koud dus hadden we onze vriend voorin de auto laten zitten omdat we het ook zo lullig vonden om hem in een dekentje onder de auto te laten liggen. Helaas begon het s ‘avonds zo heftig te onweren en te regenen dat ook wij naar binnen moesten verplaatsen. De rest van de nacht lagen wij achterin te slapen en zat onze vriend voorin met zijn gun de wacht te houden!
Het was een super mooie route door het park over een bergpas van 4300 meter. Overal de bijzondere ‘Gelade apen’, veel herten, in de ochtend de wolven opzoek naar ratten. Heerlijk om weer in de natuur te zijn.

Onze route vervolgd zich richting het noorden van Ethiopië waarbij we nog veel meer mooie wegen mogen rijden en via de rotskerken richting de Danakil depression vetrekken.

2 comments
  1. Piet Hamstra

    Zo, dat moet een hele opluchting geweest zijn om van jullie technische problemen verlost te zijn. Mooi dat zelfs Bram, als technisch wonder tijd had jullie te helpen naast zijn drukte met het wonder van het vaderschap…Respect Bram!!! Jullie zijn wel echt de hoogte in geweest hé, zelfs de auto had er last van, jullie zelf niet??? kortademig op die hoogte is veel voorkomend geloof ik . Voor mijzelf zou die hoogte niets zijn, duizel al bij het zien van de foto’s, hoogtevrees…. gaat dus niet samen met dit traject. Natuurlijk zijn de foto’s weer geweldig en ben ook weer onder de indruk van de mooie kleuren. Blijf alert, ik wacht weer op het volgend verslag…… veel plezier!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *OUR PICKS
Auto checken Tiblisi
Sink hole Oman
Piramides van Meroe
Simien Mountains
Veel wild in de Ngorogoro Krater
Mooie zonsondergang Uganda
Congo Nile trail Rwanda
Banden spanning aanpassen
Lion in Botswana