Loading...
AfrikaKenia

Kenia, Great Rift valley, Nairobi en de Masai Mara

Elgon pas Uganda

Bij het inrijden van Kenia is het meteen duidelijk dat we ons in een ander land bevinden. Veel meer auto’s en drukte op de weg, heel veel trucks en overal plastic. Een enorm verschil met landen zoals Rwanda waar plastic verboden is of landen als Oeganda en Malawi waar mensen minder geld hebben en dus geen plastic zakjes kopen.

Adembenemende natuur rondom Mount Elgon

De natuur van Kenia vanuit Mount Elgon met uitzichten over de Rift Valley was super. We zijn door de vallei gereden opweg naar Lake Baringo. Onderweg weer de nodige nieuwsgierige Kenianen bij de foto stops. Zelf een lunch plek zonder mensen was lastig om te vinden. De oplossing, lunch voor 3;-). Op Roberts Camp waren de nijlpaarden goed te zien en werden we de volgende ochtend wakker met een ongelofelijk mooie zonsopgang. Dat blijft toch wel bijzonder aan het reizen, dit soort mooie dingen mogen zien!

Bijtanken in Nairobi

Opweg naar Nairobi zien we weer van alles voorbij komen. Spannende wegen met zoveel trucks die ingehaald moeten worden. Soms best lastig met een stuur op links. Suus moet kijken of het kan en dan is het go! In Nairobi hebben we een aantal dagen de tijd genomen om bij te kletsen met andere reizigers, wat dingen te regelen en de auto klaar te maken voor de parken in Kenia en Tanzania. Hilarische avonden met Tusker bier en gin tonic over de ervaringen van iedereen. Mensen met een auto, maar ook motoren of fietsers. Ze reizen van noord naar zuid of andersom of zijn soms al jaren onderweg.

Met de auto weer gemeerd, inkopen bij de Nacumat supermarkt waren we klaar voor de Masai Mara. Een groot natuurreservaat in het zuid westen van Kenia grenzend aan de Serengeti in Tanzania. Het is savanna met diverse wilde beesten en 4×4 routes om doorheen te rijden. Ons plan was om van noord oost naar west rijden om daar de grens met Tanzania over te steken en via de Sereneti en de crater terug naar het oosten, naar de kust in Tanzania.

Beesten en obstakels in de Masai Mara

In de nacht melden de hyena’s zich en in de ochtend worden we al snel omringt door giraffen, thomsen Gezelle, zebra’s en jackhalsen. De paden waren goed te doen, totdat we tegen een aardige uitdaging aan liepen. De hoofdweg lag voor ons met een droge rivierbedding tussen ons in. Om er te komen moesten we een stijl pad naar beneden met een diepe kuil links en een hoge berm rechts, daarna door de droge rivier over een stenen pad naar boven. De weg terug 24 kilometer hadden we net 3 uur over gedaan. Haha terug was dus geen optie. Na 3x proberen moesten we concluderen dat het omvallen van de auto toch wel dichtbij was. Een duits koppel wat aan kwam rijden aan de overkant stond ons al te bekijken en besloot te komen helpen. Toch maar spullen van het dak. Rijplaat in het diepe deel, gaan en fingers crossed. Eerste deel gelukt, tweede deel over de grote stenen ook! Yes we zijn aan de overkant!

De Duitsers besluiten het niet te proberen, maar nodigen ons wel uit voor koffie. Een lokale gids die aan komt rijden probeert het een stukje, maar besluit dan terug te gaan als zijn 5 toeristen beginnen te schreeuwen;-) haha sterke auto hebben wij toch en goede chauffeur;-)

We worden aan het einde van de middag nog getrakteerd op een luipaard. De gidsen zijn zo aardig om de locatie aan ons door te geven. We rijden door naar de camping die we van de Duitsers door kregen en het is inderdaad een heerlijke plek. Nagenieten op een camping op de berg met uitzicht op de Masai Mara, giraffen vlak bij de auto en yep weer een mooie zonsopgang, sorry guys!

One comment
  1. Piet Hamstra

    …Ik blijf onder de indruk van de kleurenpracht, het moet voor jullie een grote overgang zijn geweest om nu weer hier te zijn, qua kleuren, qua temperatuur. Maar vooral het gemak waarmee je hier van A naar B rijdt, dat moet ook een heel dubbel gevoel geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *OUR PICKS
Auto checken Tiblisi
Sink hole Oman
Piramides van Meroe
Simien Mountains
Veel wild in de Ngorogoro Krater
Mooie zonsondergang Uganda
Congo Nile trail Rwanda
Banden spanning aanpassen
Lion in Botswana