Loading...
Voorbereiding

De voorbereiding op onze reis!

Klopt, het ziet er allemaal een beetje hectisch uit!

Soms doen kansen zicht voor en dan is de vraag wat doe je met die kans? Na een weekje wikken en wegen besloten we om deze kans te grijpen. De kans om een droom reis te maken waar we het al vaker over gehad hadden, maar waarvoor het nooit de juiste tijd was.

En nu, wat moeten we eigenlijk regelen?

Okay, we gaan ervoor, maar wat betekent dat dan? Wat hebben we nodig? Hoe lang duurt het om een auto te verschepen? Welke papieren hebben we nodig voor de auto? Wat hebben we onderweg allemaal nodig? Welke kampeerspullen? Welke kleding? Welke medicijnen? Welk gereedschap? Welke reserveonderdelen?

Onze bizarre voorbereidingstijd

Het resultaat op de belangrijkste vragen betekende dat we 1 maand de tijd hadden voor onze voorbereiding. In het kort; 1 week om een auto te vinden, zodat we het proces van de Carnet de Passage (paspoort van de auto) konden starten. 3 weken om de auto klaar te maken voordat hij de container in moest richting Kaapstad (samen met alle spullen) en daarna bleven er 4 weken over om visa te regelen, huurders voor ons huis te vinden, onze spullen eruit te halen en na te denken over een route voordat we zelf richting Afrika vlogen!

Wat gaan we eigenlijk doen?

Ondanks dit bizarre tijdschema is het is allemaal gelukt. Vraag niet hoe, maar misschien is het soms maar beter dat je niet teveel tijd hebt om te bedenken wat je eigenlijk gaat doen! Eerste stop; de geplande vakantie Botswana, waarvoor we alles al maanden daarvoor hadden geregeld behalve de auto. Waar we heen gaan na Botswana? Uiteindelijk naar Nederland, maar hoe we daar komen, dat zien we onderweg wel.

One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *OUR PICKS
Auto checken Tiblisi
Sink hole Oman
Piramides van Meroe
Simien Mountains
Veel wild in de Ngorogoro Krater
Mooie zonsondergang Uganda
Congo Nile trail Rwanda
Banden spanning aanpassen
Lion in Botswana