Loading...
AfrikaMalawi

Spelen in het Nyika National Park

Nyika National Park

We hebben een aantal heerlijke en gezellige dagen aan het meer gehad. Albi moest even bijkomen van een beet van een slang die in zijn auto was gekropen! Hij heeft super veel geluk gehad omdat de Green Mamba (een dodelijke slang) beet uit schrik, waardoor er maar een klein beetje gif in zijn bloed terecht is gekomen. Toch wel weer een moment waarop we ons allemaal realiseerde dat je altijd super goed moet opletten en wij blij zijn dat we in de tent slapen in plaats van in de auto;-).

Mock charge van een Olifant

We zijn met zijn 3en doorgereden naar Nyika National Park waar de regen het park had veranderd in een modderpool met weer de nodige uitdagingen! Net voor een diepe modderpool zagen we een mannetjes olifant in de bosjes. Hij schrok net zo van ons als wij van hem, maar toen we een stukje achteruit gingen om een aanloop te nemen voor de modderpoel, voelde hij zich bedreigd en zetten hij zijn ‘mock charge’ (schijn aanval) in. Hij kwam op onze auto afstormen en gelukkig konden we doen wat we overal hadden gelezen…..Niets doen en muis stil zijn!

Het werkte, een meter of 5 voor de auto stopte hij minderde hij vaart, bleef nog wat heen en weer lopen en liep toen gelukkig weg! Albi had een fantastisch uitzicht vanaf de andere kant van de modderpool en wij hebben er weer een paar grijze haren bij!

Wild camperen op 2400 meter!

De rest van het Nyika National Park was fantastisch! Door de hooglanden op 2400 meter, wild camperen op een super mooie plek met een magisch uitzicht en uiteraard de nodige modderplassen door de regen. Super om dit soort paden te kunnen rijden met 2 auto’s, zodat je elkaar kunt helpen als er 1 vast komt te zitten. Volgens de rangers waren de 4×4 paden niet meer te doen, maar met een 4×4 is het ook in de regentijd te doen en we hebben de bomen die over de weg lagen weer voor ze weg gehaald, zodat ze hun game drives voort kunnen zetten;-)

Na het Nyika National Park zijn we via een gravel road naar Livingstonia gereden, waar we een aantal dagen op de Mushroom farm hebben kunnen genieten van een fantastisch uitzicht en gezellige mensen. Helaas hebben we daar ook van Albi afscheid moeten nemen omdat hij richting Zambia is vertrokken en wij onze weg voorzetten naar Tanzania. Weer komen we erachter dat we alweer 30 dagen in het land zijn, maar we hebben volop mogen genieten van dit prachtige land met haar inwoners en kijken terug op een super leuke maand!

Vervolg via Tanzania naar Rwanda

Via Tanzania rijden we richting Rwanda en Uganda. We zullen de westelijke route nemen door Tanzania over de enige highway (de B8 ) in dit gebied. Naar horen zeggen zal ook deze weg (meer dan 1000km en zo goed als geen afvalt) voor de nodige uitdaging zorgen ivm de modder op sommige stukken en de trucks die er ook door heen worstelen, maar we hebben kunnen oefenen dus we zijn er klaar voor!

Opweg door het binnenland naar Livingstonia

3 comments
 1. Piet Hamstra

  ….de kleuren worden alleen maar mooier, jullie zitten nu echt in de regentijd zeker…. dat komt de kleuren ten goede. Leuk hoor. Begrijp ik het goed dat daarmee het rijden ook weer moeilijker wordt, zag tenminste Roel weer onder de auto liggen sleutelen!!! Ook heftig van dat slangengebeuren, zijn ook niet mijn vriendjes. Roel had je niet beter een kettingzaag mee kunnen nemen voor die bomen, zag je worstelen met een hand zaagje……… Jullie gaan nog steeds Noordwaarts?? Succes en take care!!

 2. Marjet Dekkers

  Hoi Roel en Suus,

  Via via op jullie blog terecht gekomen. Gave reis tot nu toe!
  Mijn vriend Niek en ik vertrekken as. zondag vanuit Zwolle en nemen de zuidroute naar Kaapstad! Zou erg leuk zijn om elkaar ergens te kruisen en ervaringen uit te wisselen. Heben jullie facebook messenger?
  Ons blog is http://deafrikaansedroom.wordpress.com

  Groetjes en een fantastische reis gewenst

  Niek van Halteren & Marjet Dekkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *OUR PICKS
Auto checken Tiblisi
Sink hole Oman
Piramides van Meroe
Simien Mountains
Veel wild in de Ngorogoro Krater
Mooie zonsondergang Uganda
Congo Nile trail Rwanda
Banden spanning aanpassen
Lion in Botswana